15 noiembrie 2011

BASESCU SI BOC STIAU DE 6 LUNI DESPRE DIJMELE LUI APOSTU, DAR GUVERNUL A POMPAT INTR-UNA BANI LA CLUJ

Traian Băsescu a dezvaluit, ieri seara la TVR, ca de şase luni detinea informaţii despre subiectul "Curoptie in Primaria Cluj", pe care le ştia inclusiv premierul. Seful statului a precizat că există informaţii şi despre alte cazuri din alte judeţe, din mai multe partide. "Informaţii că ceva ar fi în neregulă acolo sunt de vreo şase luni", a afirmat Traian Băsescu, care a sustinut ca "în mod categoric" primise informaţiile şi premierul Boc. Ca atare se pune o intrebare logica: daca se cunosteau informatii privind dijmuirea banilor publici la Cluj de catre Sorin Apostu, de ce Guvernul a pompat intr-o veselie bani acolo?

 
Chestionat in privinta declaratiilor lui Traian Basescu, Emil Boc s-a facut ca ploua. Astfel, premierul a spus că la nivelul sau se primesc doar "informaţii cu caracter general" despre anumite stări cu potenţial infracţional din anumite regiuni, dar niciodată date concrete: "La nivelul premierului primeşti doar informaţii cu caracter general despre anumite stări cu potenţial infracţional din anumite regiuni, dar niciodată date concrete, pe persoane. Niciodată premierul sau alt demnitar al statului nu ştie asupra cărei persoane se emite un mandat de ascultare sau ceva de acest fel. Aceste lucruri aparţin de autorităţile abilitate ale statului din justiţie".

BOC, SCUZAT DE BASESCU: "Numai de Apostu nu-i ardea premierului cu ce a avut pe cap"
Interesant este ca Traian Basescu a lasat sa se inteleaga ca si in alte administratii publice din tara autoritatile locale iau spaga si din acest motiv vor mai fi arestari de primari sau de sefi de Consilii Judetene. "Nu numai legat de Cluj sunt informaţii. Da, sunt şi vă asigur că nu-i iartă nimeni. Destui... Nu numai de la PDL, slavă Domnului, nu e numai PDL, în administraţie. Este vorba, în mod deosebit, de administraţia locală, unde de multe ori li se pare (n.r. - alesilor locali) că dacă au un contract trebuie să aibă şi ei partea lor din acel contract. Sunt informaţii şi despre alte judeţe. Ca şef de stat, eşti informat cu privire la actele de corupţie. Mai ales că este unul din obiectivele majore - culegerea de informaţii legate de corupţie, şi pentru SRI şi pentru Doi şi-un sfert şi pentru toate instituţiile statului. ", a declarat Băsescu, care a recunoscut ca dosarul de la Cluj loveşte în imaginea lui Boc, dar "nu numai a premierului".
Cu toate ca a lasat sa se inteleaga ca Boc stia de actiunile lui Apostu, Basescu a incercat sa-l spele pe premier: "Nu îmi poţi pune mie în spate responsabilitatea pentru ce a făcut chiar şi un prieten al meu, cu care nu stau zi de zi. Dacă Boc ar fi stat zi de zi cu Apostu, probabil că ar fi trebuit să ştie. Dar Apostu e acolo, premierul e aici. Numai de Apostu nu-i ardea premierului cu ce a avut pe cap".

 
BASESCU ZICE CA NU IARTA CORUPTII, BOC SUGEREAZA CONTRARIUL
Surprinzator, in timp ce Basescu a asigurat ca pe cei de teapa lui Sorin Apostu "nu-i iarta nimeni", premierul Boc a sugerat ca cei inculpati pentru acte de coruptie pot fi achitati. "Justiţia îşi urmează cursul, orice persoană beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi asta înseamnă funcţionarea statului de drept", a spus Boc.