26 iunie 2010

CONTINUA ARESTARILE LA COMANDA POLITICA

Arestarile la comanda politica vor continua! Dupa retinerea si arestarea scandaloasa a lui DAN Diaconescu urmeaza ca Parchetul sa ceara in curand arestarea lui Sorin Enache si a lui Mihnea Vasiliu - doi reprezentanti legali ai Realitatea Media SA (pentru afacerea descrisa pe larg mai jos). Informatia a fost confirmata de surse din Parchet, care mi-au dezvaluit ca arestarile la comanda politica ii mai vizeaza si pe cunoscutii jurnalisti S.R.S. si B.C. "Curata democratie"!, dupa cum ar spune nenea Iancu.
--------------------------------------------------
Realitatea Media urmarita penal pentru evaziune
Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au constatat "elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală" în timpul controlului realizat la Realitatea Media, nefinalizat încă, şi au sesizat organele de urmarire penală, informează un comunicat al ANAF.
"Precizăm că, în prezent, inspecţia fiscală generală la S.C. Realitatea Media SA este în derulare, iar în conformitate cu Codul de Procedură Fiscală, până la finalizarea inspecţiei fiscale se pot întocmi acte privind constatările preliminare, care au caracter bilateral, cum sunt procesele verbale în care sunt consemnate stări de fapt fiscale. Astfel, având în vedere faptul că pe parcursul verificărilor, organele fiscale au constatat că societatea nu a evidenţiat, calculat şi plătit obligaţiile fiscale datorate, prejudiciind în acest fel bugetul general consolidat, a fost întocmit procesul verbal de control bilateral, înregistrat la Realitatea Media sub nr. 4103/11.03.2010. Totodată, având în vedere faptul că aspectele constatate întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală au fost sesizate organele de urmărire penală", se arată în comunicatul ANAF.
Instituţia precizează că inspecţia fiscală parţială la S.C. Realitatea Media SA s-a declanşat în 28 septembrie 2009, în urma solicitării societăţii de rambursare a taxei pe valoare adaugată, înscrisă în decontul aferent lunii iunie 2009, depus în 22 iulie 2009.
ANAF menţionează, "din datele existente la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în luna august 2009, societatea figura în procedura de deschidere a insolvenţei, fapt ce constituie potrivit OMFP nr.1857/2007 cap. 3, pct.4, lit. b), element de risc fiscal ridicat, iar pe cale de consecinţă rambursarea TVA se realizează după efectuarea inspecţiei fiscale".
Potrivit ANAF, în timpul inspecţiei parţiale s-a constatat că "societatea înregistra la sfârşitul anului 2008 pierdere fiscală semnificativă", că obligaţiile fiscale reprezentând impozite şi taxe datorate bugetului general consolidat declarate de societate au un "cuantum redus", iar "tranzacţiile economico-financiare derulate cu persoane afiliate constând în cumpărări şi vânzări de bunuri şi prestări de servicii" au un "volum semnificativ". Din aceste motive, inspecţia parţială s-a transformat în inspecţie fiscală generală, conform OG nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală.
"Inspecţia fiscală generală la S.C.Realitatea Media SA se efectuează în prezenţa reprezentanţilor legali desemnaţi de contribuabil, astfel că A.N.A.F., conform art.107 din Codul de Procedură Fiscală, informează permanent contribuabilul asupra constatărilor efectuate în timpul controlului", explică ANAF în comunicat.
Realitatea Media acuză ANAF că acţionează la comandă politică
Realitatea Media SA condamnă, într-un comunicat, continuarea seriei de abuzuri comise asupra sa de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), care, "acţionând la comandă politică, dezinformează public că la această companie s-ar fi făcut evaziune fiscală".
"Într-un comunicat trimis pe 2 iunie 2010, ANAF continuă seria abuzurilor împotriva companiei noastre şi cu iresponsabilitate maximă afirma că 'se întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală'. Nu numai ca ANAF nu are competenţa să stabilească dacă o faptă este sau nu infracţiune, dar, acţionând la comandă politică, aceeaşi instituţie a statului dezinformează public că la Realitatea Media s-ar fi făcut evaziune fiscala. Nu mai departe de 27 februarie 2009, ANAF concluziona printr-un act de control că aceleaşi practici de plată utilizate de Realitatea Media, cât şi de întreaga presă din România, erau perfect legale, prin urmare nu s-a constatat atunci niciun fel de prejudiciu. De altfel, practica plăţii pe drept de autor este una comuna în toata industria media din România", se arată în comunicatul Realitatea Media, potrivit Newsin.
Comanda politică primita de ANAF este dovedită de faptul că la inceputul lunii iunie ministrul Elena Udrea preciza, într-o emisiune în direct la Realitatea TV, suma exactă pe care Realitatea Media ar datora-o statului român, deşi ANAF a anunţat clar că acest control este încă în desfăşurare şi toate aceste informaţii intră sub incidenţa secretului fiscal, mai spun reprezentanţii Realitatea Media, care subliniază că "niciunul dintre reprezentanţii legali ai companiei (...) nu a fost înştiinţat până acum în legătură cu această sumă".
Potrivit reprezentanţilor Realitatea Media, în ultimele şase luni, compania este ţinta unor presiuni constante din partea actualei puteri politice, începute imediat după alegerile prezidenţiale de anul trecut, mai exact în 10 decembrie 2009, când ANAF a demarat un control general care continuă şi în prezent.
"Aşa cum am mai precizat, au existat mai multe scurgeri de informaţii şi documente care intră sub aceeaşi incidenţă a secretului fiscal şi care au aparut în media apropiată puterii în ultima perioada. Realitatea Media atenţionează opinia publică de faptul că, pentru prima oara după Revoluţie, se află în faţa unui abuz fără precedent al puterii politice împotriva unei instituţii media. Compania noastră nu se va lăsa intimidată şi va sesiza instanţele competente", se mai arată în comunicatul Realitatea Media SA. (sursa ROMANIA LIBERA)