11 decembrie 2009

SENATORUL PDL DIN DIASPORA, VIOREL BADEA, IMPLICAT IN AFACERI CU TRADUCERI AUTORIZATE

Multi romani din Italia si Spania, care nu au votat in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, reclama faptul ca zilele acestea au fost sunati de catre reprezentanti ai unor societati private care se ocupa cu traduceri si care le-au cerut sa confirme CNP-urile. De unde stiau respectivele companii CNP-urile si celelalte date personale ale romanilor din afara? Simplu: din baza lor de date (pentru a apela la consulatele romane, romanii din afara trebuie mai intai sa apeleze la un traducator autorizat pentru a-si traduce documentele oficiale din limba romana in limba oficiala a statului in care locuiesc).
Interesant este ca senatorul PDL ales in diaspora, Viorel Richard Badea (personaj care a coordonat alegerile din Italia, Spania etc alaturi de colegul sau Wiliam Branza), de profesie profesor de limba italiana, a fost (conform declaratiei sale de avere postata pe www.senat.ro) asociat la compania de traduceri autorizate SC LINGUAROM SRL. Si sotia sa, Luiza, este traducator autorizat, ea lucrand mult pentru compania de avocatura NNKDP care a participat la o serie de privatizari in Romania.
Din acest motiv ar trebui verificat la Registrul Comertului din Italia, Spania si Moldova (el a fost coleg de facultate cu primarul Chisinarului, Dorin Chirtoaca) pentru a observa daca nu cumva familia Badea si-a deschis direct sau prin interpusi birouri de traduceri autorizate in respectivele state, el avand astfel posibilitatea de a accesa date cu caracter personal al romanilor care locuiesc acolo si care nu au votat.

DOVADA DE FRAUDA ELECTORALA LA PADOVA.

LISTA CIVICA "DIASPORA ROMANA"
PONTE DI BRENTA (PD)
35129 via San Marco 274
Tel (0039) 348 7768709
e-mail : nicola269@alice.it

SCRISOARE DESCHISA DE PROTEST ADRESATA BIROULUI ELECTORAL CENTRAL SI AUTORITATII ELECTORALE PERMANENTE A ROMANIEI
Cu indignare venim sa va prezentam ANOMALIA INADMISIBILA de la sectia de vot din Padova- Italia: Cu stupoare am constatat ca din Comisia electorala de la sectia de vot din Padova - Italia a facut parte d-l ILINCA DUMITRU (presedintele PDL Italia si consilierul senatorului Viorel Badea), sfidandu-se cel mai elementar principui de neutralitate in actul electoral. Participarea la competitia electorala in dubla postura de "jucator " si "arbitru " este un scandal. Nici nu poate fi catalogat nici macar drept FRAUDA ELECTORALA! Constituie o sfidare la adresa noastra a celor din diaspora! Persoanele din diaspora inregimentate politic intr-un partid din Roamania, pot participa la alegeri cel mult in calitate de observatori , nici decum participanti direct in comisiile electorale! Cerem remedierea acestei anomalii si revenirea la sistemul comisiilor formate din membrii asociatiilor, care prin lege sunt obligate a nu se implica in actul politic. Vom monitoriza cu atentie "balotajul" din 06.12.2009 in speranta ca aceasta anomalie nu se va mai repeta.
De la Padova in numele Comitetului Coordonator al LISTEI CIVICE "DIASPORA ROMANA"
ing. Die Nicolae Alexandru - Coordonator
p.s. - comentariul meu : nea ilinca e mare forumist aici si-si facea campanie electorala cand cu alegerile cu parlamentul
------------------------------------------------------------------------------------------
"Il Senatore Badea Viorel V.Presidente della Commissione esteri del Senato della Repubblica di Romania lo scorso 4 Ottobre 2009, ha presieduto a Bologna, presso il Centro Sportivo “TIRAVOLO” di San Lazzaro di Savena (BOLOGNA) la costituzione della Federazione Regionale del Partito Democratico Liberale PD-L Rumeno in Italia con la partecipazione dei presidenti delle Federazione gia costituite di Firenze (Pres. STANASEL STEFAN e Vice Pres. Micaela Gheorghita ) , di Padova DUMITRU ILINCA , di Milano ION SAVOIU
(AUTOR: Gennaro Ruggiero)
-- Questo articolo e` stato inviato dal sito web http://www.nonsolonews.it " (13.10.2009).