4 decembrie 2009

cristoiu acuza: "Vintu face jocurile pentru Basescu". Vîntu raspunde: „Pe Băsescu nu-l poate învinge nimeni”

Ascultand discursul presedintelui cu privire la moguli, putini romani cred ca Sorin Ovidiu Vantu este mana in mana cu Traian Basescu. Insa dovezile stau marturie ca intre tatal FNI si Basescu a fost, este, si va fi, o relatie de prietenie bazata pe ajutor reciproc, in ciuda faptului ca cei doi se ataca reciproc in presa (n.n. - de ochii lumii). Sa fiu mai explicit: relatia lor e bazata pe interese si pe cunostinte comune (fosti securisti apropiati celor doi). Din acest motiv, SOV il ajuta pe Zeus cu trustul media si eventual cu vreun business printr-un off-shore, iar Basescu inchide ochii la dosarele si mega-afacerile mogulului. Pentru a indeparta orice urma de indoiala ca relatia dintre cei doi este extrem de apropiata, am apelat la arhiva EVZ, cotidian considerat "oficiosul lui Basescu". Asta pentru ca romanii "uita" prea repede istoria recenta, iar jurnalistii nu se documenteaza.
Iata cateva din marturiile din EVZ (necontrazise si necomentate niciodata de marinar) care demonstreaza ca SOV a premeditat ani buni K.O.-ul aplicat lui Geoana in favoarea prietenului lui, Traaaaiannnn Baaaasescuuuuu.
EVZ, marti, 2 august 2005: "Cristoiu: Vantu face jocurile lui Basescu" - Ion Cristoiu a parasit Realitatea TV pentru ca se simtea marginalizat, ca urmare a faptului ca nu este simpatizat de actuala putere. El crede ca Sorin Ovidiu Vantu, despre care sustine ca este de fapt unul dintre patronii televiziunii, face jocurile presedintelui Traian Basescu, astfel ca ?incomodul? Cristoiu trebuia sa fie inlaturat.
EVZ, luni, 16 Octombrie 2000: "Trei candidati au fost platiti de Vantu!" - Vicepresedintele PD Traian Basescu ridica miza: Trei candidati au fost platiti de Vantu! (P.S. - De unde stia Basescu daca nu cumva doar de la SOV? Articolul respectiv este scris de Narcisa Iorga, jurnalista care a devenit sefa de cabinet a lui Basescu pe vremea cand acesta era primar general. Acum Narcisa Iorga a ajuns in CNA, gratie sprijinului PD-L. Adica al lui Traian Basescu)
EVZ, LUNI, 19 Februarie 2007: Basescu avertizeaza mogulii media! - Presedintele a declarat azi, intr-un interviu la postul national de radio, ca patronii unor posturi de televiziune incearca sa obtina favoruri economice.
Raspunsul lui S.O.V.: ''Domnul Traian Basescu incearca sa formeze un conglomerat alcatuit din oamenii politici, oamenii de afaceri si detinatori de trusturi media, pe care vrea sa-l arate poporului ca fiindu-i ostil. Eu nu-i sunt ostil domnului Basescu''.
EVZ, luni, 14 Mai 2007: Orban: "Basescu, omul lui Vantu" -
Directorul de campanie PNL, Ludovic Orban, a spus ieri: „Cine il sustine pe Traian Basescu? Realitatea TV. Cine este proprietarul Realitatii? Sorin Ovidiu Vantu. Cine il sprijina pe Traian Basescu? S.O.V. Nu mai este S.O.V. omul lui Traian Basescu, ci a ajuns Traian Basescu omul lui S.O.V.”
REGULA JOCULUI: BASESCU I SE ADRESEAZA LI VANTU CU APELATIVUL "DOMN"
Ioana Lupea (EVZ): „Păi, cum, domnule mogul Vîntu, să se apere statul de tine când tu ai 150 de oameni în structurile statului”. Am două întrebări, dacă vă deranjează apelativul „mogul” şi dacă, în principiu, preşedintele are dreptate?
S.O.V.: Apelativul domnului Băsescu este corect. Mi se pare normal să mi se adreseze cu „domnule”. În privinţa celei de-a doua întrebări: domnul Băsescu este un om informat şi ştie că, în 20 de ani de capitalism, nu am avut nicio operaţiune cu statul.
Mircea Marian (EVZ): Vă deranjează termenul de mogul?
S.O.V.: Atâta timp cât mi se adresează cu apelativul respectuos de „dom nule”, poate să spună: „dom nule mogul”, „domnule deştept”, „domnule idiot”.
VANTU E MANDRU CA BASESCU IL CONSIDERA PUTERNIC
Ioana Lupea: Tot preşedintele a spus că doriţi să arătaţi că sunteţi „Dumnezeul patriei”. Cât de puternic sunteţi?
S.O.V.: Probabil că monitorizându-mi zilnic discuţiile la telefon o fi tras de acolo nişte concluzii.
VANTU SUGEREAZA CA BASESCU VREA FAVORURI CAND IL ATACA
Mircea Marian: De ce vă atacă preşedintele?
S.O.V.: Când ataci un proprietar de presă, în an electoral, se încearcă ori să fie cumpărat, ori timorat.
Ioana Lupea: Geoană ar putea să-l învingă pe Băsescu?
VANTU E CONVINS CA BASESCU NU POATE FI INVINS
S.O.V.: M-am uitat la interviul cu Traian Băsescu de pe Realitatea. M-a distrat. Pe omul ăsta nu-l poate învinge nimeni astăzi în România. Punct. Indiferent câte exerciţii intelectualiste facem. (...)
Ioana Lupea.: Ce opinie aţi avut în chestiunea suspendării preşedintelui?
S.O.V.: Dacă suspendarea preşedintelui avea drept consecinţă trecerea serviciilor de informaţii, a DNA şi a Parchetului General sub parlament, măsura ar fi fost bună. Neavând aceste consecinţe, a fost proastă.
VANTU DESPRE CANDIDATURA ELENEI BASESCU PENTRU PARLAMENTUL EUROPEAN
Mircea Marian: Ce părere aveţi despre candidatura Elenei Băsescu?
S.O.V.: Mi se pare o chestie absolut normală. Cetăţenii Americii ar fi trebuit să-l nenorocească pe Bush fiindcă l-a ajutat pe fiu-său să intre în politică.
Mircea Marian: Dar cât este de competentă?
S.O.V.: La fel de competentă ca George W. Bush.
M.M.: Nu-i o laudă.
S.O.V.: Vreau să spun că nu contează. La ce competenţă vă referiţi? Jocurile se fac la Parlamentul European? Se fac la cancelaria engleză, franceză, germană. Cred că mai multă simpatie poate capta Elena Băsescu decât Alina Pippidi. Şi sunt sincer.
VANTU DESPRE RELATIILE SALE CU CAMARILA LUI BASESCU
Ioana Lupea: Cu Elena Udrea?
S.O.V.: Am avut o relaţie de amiciţie pe vremea când era o tânără doamnă avocat. Aflată într-o ascensiune fulminantă, m-a uitat.
Ioana Lupea: Elena Udrea a ieşit cu declaraţii împotriva domnului Patriciu, împotriva lui Dan Voiculescu, niciodată împotriva dv.
S.O.V.: Am avut o relaţie plăcută, o amiciţie. Sunt unul dintre puţinii oameni care ştiu că doamna Udrea, în pofida ironiilor din presă, este extrem de inteligentă şi ambiţioasă.
Ioana Lupea: Cu actualii? Mihai-Răzvan Ungureanu...
S.O.V.: Un vechi, vechi, vechi om dintre cunoştinţele mele pe care am continuat să-l respect. E din Iaşi, suntem din aceeaşi zonă.
SOV DESPRE MIRCEA GEOANA (in acelasi interviu din EVZ): "O mare inteligenta folosita in scopuri neproductive".
MORALA: Mogulul lui Basescu considera ca Geoana nu are o minte care sa produca. Adica agreeaza compromisuri din care sa iasa bani. Si cum lui lui SOV uraste "inteligenta neproductiva", i-a tras-o "prostanacului". Ca asa e in ...business si in politica. Nimeni nu are nevoie de oameni destepti, care nu sunt predispusi la compromisuri.