17 mai 2009

Eurovision demonstreaza: Romania nu conteaza

Sincer eu unul ma asteptam ca "Fetele din Balcani" sa o ia rau de tot in mana la Eurovision-ul moscovit. Din punctul meu de vedere, esecul suferit de Romania are o singura explicatie. Una de natura politica, care demonstreaza ca asa-zisul rol de leader al tarii noastre si "minunatele" sale atuuri "geostrategice", "geopolitice", ori "continentale" sunt o vrajeala care nu mai conteaza pentru nimeni intr-o Europa in care mirosul de gaz rusesc e mai puternic decat orice politica europeana.
Dupa parerea mea, Eurovisionul de anul acesta ne-a dat o lectie: poti avea "succesuri" continentale si cu basme. Totul este insa sa ai fler si sa stii cand sa mergi pe mana unui rus! Nu pe cea a unor "Fete din Balcani" cu parinti presedinti, sau cu cocosei cu bani. Aviz amatorilor de E-lene!
P.S. România nu a reuşit să obţină decât 40 de puncte, clasându-se pe locul 19, din 25 de competitoare. Nici macar vecinii nostri, bulgarii - cei carora le bagam anual milioane de euro in visterie, nu ne-au dat nici macar un punct... Le-ar castravetii ai dracu'! Asa ca, la voturile telespectatorilor, România a obţinut punctajul maxim (12 puncte) doar din partea Moldovei sovietice. Restul de puncte adunate de "Fetele din Balcani" au venit din Spania (7 puncte), Macedonia (5), Turcia (5), Azerbaidjan (3), Serbia (2), Cipru (2), Portugalia (2), Irlanda (2).