29 aprilie 2009

O NOUA MANIPULARE: "OMAR HAYSSAM ARESTAT"

Conform cotidianului Gardianul, "teroristul" Omar Hayssam ar fi arestat in Siria de aproximativ un an si jumatate. Ca informatia este o cacialma mosita de cei de la Gardianul este evident, chiar din prezentarea informatiei: "Omul de afaceri româno-sirian Omar Hayssam, condamnat definitiv, în România, la 20 de ani de detenţie sub acuzaţia de terorism în cazul răpirii jurnaliştilor, se află, de ceva timp, în arest pentru două fapte de atingere a siguranţei naţionale. Potrivit surselor noastre, el ar fi fost deja transferat la închisoarea politică Tadmor din Siria, dupa ce a stat arestat la domiciliu. Aceste informaţii sunt practic imposibil de confirmat oficial, Siria fiind condusă sub un regim dictatorial". Mai sa fie! Oare regimul ala dictatorial nu ar face cunoscuta informatia ca un tradator este dupa zabrele? Cu siguranta ca DA. Ca atare, logica celor de la Gardianul nu mumai ca e stramba, dar miroase de la distanta. La fel cum a mirosit de la o posta ca anumiti actuali jurnalisti de la Gardianul manipulau grosolan opinia publica (pentru o spaguta frumoasa (zice SRI) in cazul Simon Nahor.
Din informatiile pe care le detin eu, Hayssam e bine mersi in Siria si isi vede linistit de afaceri. Dupa cum am scris in cotidianul Curentul inca din februarie 2008, Omar Hayssam detine în Siria cel puţin 42 de afaceri distincte, derulate direct sau indirect prin intermediul unor persoane juridice şi fizice. Acesta este si motivul pentru care el se deplaseaza periodic in Liban. Acest fapt este (culea) cunoscut si de catre SRI!
De subliniat ca in toamna anului trecut, mai multi confrati de-ai lui Omar, care deruleaza afaceri in tara noastra, lansau zvonul ca rapitorul de jurnalisti ar fi murit ca urmare a pseudobolii pentru care a fost facut scapat din puscarie. Alt zvon ordinar...

CUTREMURUL NU VINE DE 1 MAI

In ultimele doua zile Vrancea nu s-a mai cutremurat. A intrat in hibernare. Nici de 1 mai nu se anunta vreo miscare seismica - previzioneaza geofizicianul rus Viktor Bokov pe site-ul sau. Deci iesiti linistiti la iarba. Gratare fericite!