20 ianuarie 2009

Marea interceptare ilegala: BA, SE ASCULTA !!!


REALITATEA.NET - Claudiu Săftoiu: Băsescu asculta discuţiile dintre Iliescu şi Geoană. Cum comentaţi?

Ce aflasem in 2004, la momentul instalarii fostului guvern DA, mi s-a reconfirmat ieri: fostul consilier prezidential si sef al SIE, Claudiu Saftoiu - care la un moment dat a fost coleg cu mine la Evenimentul Zilei - a declarat azi la Realitatea TV ca vremelnicul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, stia, in anii 2007 si in 2008, ce anume vorbeau la telefon liderii PSD Ion Iliescu si Mircea Geoana. Si nu numai acestia, ci si ziaristii sau oamenii de afaceri incomozi. Saftoiu a dezvaluit ca Basescu ii povestea continutul discutiilor dintre Geoana si Iliescu. "Eu am aflat de interventii politice care se bazeaza pe informatii si interceptari ilegale, acum un an, acum doi ani si am aflat de la presedintele Romaniei ca el stia ce vorbeau Iliescu si Mircea Geoana", a declarat Saftoiu.
La o ora de la aceste declaratii fulminante, "musiu Saftoa" (cum ii spun eu) a revenit telefonic la Realitatea TV si, gatuit de emotie, a intors-o ca la Cotroceni, precizand ca a aflat de aceste telefoane "din surse publice". "E vorba de declaratiile pe care Basescu le dadea in presa, nu ca-mi spunea mie. Am aflat din surse publice ca presedintele stia ca anumiti politicieni vorbeau la telefon despre politica, asta nu inseamna ca mi-a spus personal", zise Saftoiu, pe un ton care demonstra ca cineva i-a sugerat sa-si bage mintile in cap si sa nuanteze delcratia initiala.
Ca tacamul sa fie complet, Presedintia a reactionat imediat dupa aceasta interventie second - hand a lui ClaudSIE si a atentionat mass-media "sa trateze cu maxima reticenta astfel de afirmatii". "Administratia Prezidentiala ii solicita domnului Saftoiu sa probeze afirmatiile facute. Administratia Prezidentiala face apel la mass-media sa trateze cu maxima reticenta astfel de afirmatii care reprezinta intoxicari fara nicio baza reala si cu o evidenta tenta politica", zice Cotroceniul.
Mai spre seara, taman cand presa trata cu "retincenta" boma aruncata de ex-seful SIE, acesta a intrat in direct si la Mihai Gadea in emisiunea "Sinteza Zilei", incercand - pe un ton tremurand - sa induca ideea ca vorbele sale au fost intelese gresit si ca ziaristii ar fi carcotasi. Culmea e ca nenea Valentin Stan - scrupulos cum il stim - a avut la laptop prima declaratie bomba a lui Saftoiu, fapt care l-a facut pe acesta sa taca precum un melc.
P.S. : La inceputurile mandatului sau de ministru in Guvernul Tariceanu, un fost ministru PD (si actual PD-L) pe care-l mai cautam cate odata sa-mi dea vreo declaratie oficiala, nu imi mai raspundea la telefon. Evita sa vorbim. Motivul pentru care eram evitat mi l-a spus ministrul respectiv, intr-o buna zi, la un pahar de vorba: Base asculta telefoanele tuturor ministrilor din guvernul Tariceanu, indiferent daca acestia era liberali sau democrati, asa ca lumea se ferea sa mai comunice. Mai ales cu presa. Dovezi ca lucrurile spuse de Saftoiu sunt reale? Exista. Si ... e mai multe. Doua mai precis:
1) O stenograma a unei sedinte a Guvernului Tariceanu din 2007, in care se precizeaza ca Basescu a acceptat efectuarea unor interceptari ilegale.
2) Jurnalul National din 5 aprilie 2007 : "Ieri liderul PC, Dan Voiculescu, a dezvaluit ca de la 6 martie, data la care a fost trimisa si adresa, presedintele Traian Basescu era la curent cu tot ce vorbea el la telefon. Voiculescu a precizat ca dovada se gaseste in dialogul sau cu seful statului de la Cotroceni din timpul consultarilor cu partidele politice: (...) Cu doar o zi inainte s-a format comisia pentru suspendarea presedintelui, iar tema respectiva i-a obligat sa intre in vrie si sa caute neaparat un motiv de santaj. Domnul Basescu trebuia sa fie informat zilnic ce vorbeste la telefon, unde se duce Voiculescu si, conform practicilor statului politienesc, instrumentul sau, Daniel Morar, i-a facut o informare celuilalt instrument, Florin Coldea de la SRI, pentru a putea sa inceapa sa-i raporteze urgent presedintelui ce fac eu, respectiv comisia".