16 aprilie 2008

CANDIDEZ (pentru un post de consilier local la Primaria Sectorului 4, in echipa lui PIEDONE)




Nu voiam sa fac public faptul ca m-am decis sa candidez pentru Consliul Local al sectorului 4. Insa colegii mei din presa (vezi foto), care m-au zarit la momentul lansarii candidatilor Partidului Conservator (PC) pentru alegerile locale, au divulgat deja aceasta informatie. Probabil, la auzul vestii ca voi candida, multi se vor intreba: "Ce dracu mai cauta si asta in politica? Si de ce la PC?". Asa ca ma simt dator sa ofer raspunsurile la cele doua intrebari.
Candidez pentru ca m-am saturat sa ma conduca altii. Da, mi-a ajuns cutitul la os! M-am saturat de promisiunile desarte impartasite cu darnicie de 18 ani de nomenclaturistii inimaroi care s-au aciuat la Primaria cartierului in care am copilarit si crescut. M-am saturat sa traiesc in mizerie. M-am saturat sa stau cu ochii in paisprezece atunci cand merg seara pe strada prin Berceni de teama de a nu fi atacat. M-am saturat sa vad manelisti facand afaceri cu bani publici. Sunt mahnit atunci cand o aud pe fiica mea, Alexandra, cum plange ca s-a saturat sa stea in casa pentru ca nu are un loc de joaca langa bloc. Sunt mahnit ori de cate ori vad cum persoane cu handicap imobilizate in carucioare, ori batrani neajutorati, nu au posibilitatea sa se deplaseze in cartier din cauza ca in sectorul 4 nu mai exista nici macar "trotuare" (sunt niste poteci de pamant ornate cu cate doua randuri de borduri suprapuse).
De ce candidez la PC? Nu va ganditi ca sunt un "tonomat"! Pur si simplu am intrat la PC pentru pentru ca eu sunt din nascare de moda veche. Adica un conservator. Si am mai acceptat sa candidez la PC pentru ca am incredere in Piedone. Am vazut in decursul anilor ce a facut Piedone pentru oamenii napastuiti prin intermediul Asociatiei pentru Protectia Cetateanului si sincer am ramas placut surprins.
Ce promit in aceasta campanie? Mai nimic. Ma angajez insa, in primul rand in calitate de contribuabil, ca daca voi fi consilier voi veghea ca banul public sa fie cheltuit in mod economic si foarte transparent. Bercenarii merita respectul de a cunoaste cum sunt cheltuiti banii pe care-i platesc drept impozite si taxe la bugetul local. Daca oamenii vor avea incredere ca unul de-al lor la veghea la modul in care va fi cheltuita averea lor, cu siguranta ma vor vota. Daca nu vor avea incredere, nu ma vor vota. Ecuatia e simpla!
Ce vreau sa le transmit neavenitilor care candideaza la sectorul 4 doar pentru a-si umple burdinahele? Ca in calitate de jurnalist de investigatie sunt cu ochii pe ei (si nu doar in campania electorala, ci patru ani de acum incolo)! De aceea sa fie constienti catindatii ca voi scoate la iveala orice pata din trecutul sau prezentul lor si o voi prezenta oamenilor.
Asa ca, nenilor care candidati si stiti ca sunteti dalmatieni si ca v-ati facut scolile pe la diversele sorbonele particulare numai ca sa aveti o patalama de "intelectul" la mana, va spun sa va retrageti. Niciodata nu e prea tarziu! Aviz inimaroilor, mihalachilor, gafilor si celorlalti indivizi care habar nu au de cum traiesc bercenarii mei, dar care cred ca ii mai pot prosti cu promisiuni.
P.S.: Care e sloganul meu? Tinand cont de eticheta pe care mi-a adresat-o presedintele Basescu, ma gandesc ca cel mai nimerit slogan este:
"BERCENARE, NU FI GAOZAR! VOTEAZA OVIDIU ZARA LA CONSILIUL LOCAL!"