4 aprilie 2008

MASURI DE SECURITATE A'LA GARCEA

Masurile de securitate impuse cu ocazia Summit-ului NATO de la Bucuresti a generat si o serie de actiuni excesive ale politistilor. Copiind modelul "Garcea" si gardienii publici deghizati de cativa ani in militieni comunitari au facut exes de zel pe motiv ca "asa e ordinul". Iata o mostra de tampenie. Precizez ca imaginile au fost filmate cu o camera ascunsa de catre doi jurnalisti care au dorit sa testeze incognito reactia oamenilor legii in cazul cetetanilor care circula normal pe strada, insa isi permit sa poarte mesaje anti-NATO.

REGINA RANIA A IORDANIEI SI-A DESCHIS CANAL PE YOUTUBE

In incercarea de a inlatura prejudecatile despre lumea araba, Majestatea Sa Regina Iordaniei, Rania Al Abdullah, a anuntat pe site-ul sau personal www.queenrania.jo ca si-a lansat un canal pe YouTube care pune accentul pe felul in care este perceputa lumea araba, pe diversitatea si credintele acesteia.
Pe respectivul canal, Regina Rania ii roaga pe vizitatori sa isi exprime opiniile despre Orientul Mijlociu si sa renunte la stereotipurile despre lumea araba si musulmana. “Vreau ca oamenii sa vada societatea araba reala, sa o vada exact asa cum e, sa cunoasca locurile, fetele, cultura si ritualurile care definesc acea parte a lumii care este casa mea”, spune Regina Rania. Va recomand sa vizitati canalul de pe YouTube al Reginei Iordaniei: http://youtube.com/QueenRania. Chiar merita!

BLAGA SI VANGHELIE APROAPE SCOSI DE PE LISTA PENTRU PRIMARIA CAPITALEI. SE PREGATESC LIVIU NEGOITA (PD-L) SI CRISTIAN DIACONESCU (PSD)

Urmare a unui sondaj de opinie recent, comandat de PD-L si ramas secret, formatiunea condusa de Traian Boc a realizat ca nu are nicio sansa sa castige Primaria Capitalei la viitoarele alegeri locale cu Vasile Blaga. Rezultatul: in partid e foarte multa fierbere si tot mai multe voci sustin ca cea mai nimerita propunere pentru a castiga fotoliul de primar general este Liviu Negoita, actual primar al sectorului 3 si fin al lui Adriean Videanu (care se retrage din politica pentru a se dedica afacerilor; coincidenta face ca in ziua alegerilor locale, 1 iunie, actualul primar general sa-si sarbatoreasca ziua de nastere). La randul lor si pesedistii au realizat ca Marian Vanghelie nu are sanse sa treaca macar intr-un eventual tur secund, astfel ca la initiativa unor lideri ai partidului Cristian Diaconescu a devenit principalul favorit pentru a fi aruncat in cursa electorala. Ca atare, Vanghelie va trebui sa se multumeasca cu o noua candidatura in sectorul 5, unde va trebui sa-l infrunte pe mult mai popularul Silviu Prigoana (care va intra in cursa electorala din partea PD-L). Interesant este ca sondajul comandat de PD-L (si ajuns si la PSD) arata ca cel care i-a scos din cursa (cel putin scriptic, la ora actuala) pe Blaga si Vanghelie este Cozmin Gusa (liderul Partidului Initiativa Nationala - PIN), preferat in sondaje de catre bucuresteni in detrimentul contracandidatilor portocalii sau trandafirii.