2 aprilie 2008

BLOGGERII PROTESTEAZA PENTRU TEO PETER

O parte a comunitatii bloggerilor din Romania organizeaza pe perioada summit-ului NATO de la Bucuresti, o manifestare pro Teo Peter. Flash mob-ul bloggerilor se va desfasura joi, 3 aprilie 2008, incepand cu orele 16.15, in fata Teatrului National Bucuresti. Comunitatea bloggerilor incearca in acest fel sa atraga atentia autoritatilor americane asupra totalei dezaprobari in ce priveste sentinta aberanta data in cazuL regretatului basist al formatiei Compact, Teo Peter, ucis intr-un accident auto de puscasul american Cristopher VanGoethem.
Sursa: blogul lui Daniel Todoran-Rares

ANARHISTII ANTI-NATO SE INTALNESC IN SECRET LA FLAROS

Reporterii cotidianului "Curentul" vă prezintă astăzi, în premieră, unul din locurile în care anarhiştii urmează a se întâlni pentru a pune la cale planurile privind manifestaţiile ce urmează a fi organizate. Menţionăm faptul că reporterii cotidianului nostru au procurat harta locului respectiv chiar de la organizatorii acţiunilor de protest, după ce unul dintre colegii noştri a comunicat prin intermediul e-mailului cu aceştia şi s-a prezentat drept anarhist dispus să susţină acţiunile îndreptate împotriva Summitului NATO. De precizat că harta primită de la anarhiştii care intenţionează să bulverseze lucrările summitului NATO a fost însoţită şi de explicaţii detaliate privind modul în care militanţii străini pot ajunge în locaţia respectivă. Astfel, conform documentului aflat în posesia noastră, locaţia în care urmează a se grupa anarhiştii pentru a definitiva "planurile de măsuri" este incinta Flaros SA, fabrică bucureşteană de materiale textile situată în strada Ion Minulescu, nr. 67-93, din sectorul 3 al Capitalei. "Trebuie să ajungeţi pe strada Ion Minulescu 67-93, Bucureşti, sector 3, în incinta Flaros (acolo unde este cercul mare). De acolo trebuie să intraţi printr-o poartă. Vor fi semne care vor indica acest loc. Pentru a vă ghida, luaţi ca puncte de reper Parcul Carol sau Piaţa Unirii. Dacă nu puteţi găsi locul, sunaţi la 0040747.816.885 - de la un telefon internaţional sau 0747816885 - de la un telefon local. Locul se află în apropierea staţiei de metrou Timpuri Noi. Pentru orice eventualitate am anexat o hartă a metroului bucureştean", sunt explicaţii oferite militanţilor care doresc să participe la mişcările de protest anunţate de anarhişti. Interesant este faptul că organizatorii mişcărilor anti-summit nu au dezvăluit data şi ora la care se vor reuni în incinta Flaros, probabil pentru a nu pune în pericol acţiunile preconizate. "Aceste informaţii urmează a fi publicate pe site-ul www.contra-doxa.com", a precizat persoana contactată de colegul nostru.Cu toate acestea, conform unor informaţii din cadrul serviciilor secrete - care monitorizează în detaliu persoanele care s-au ocupat de planul de măsuri de vizează combaterea unor acţiuni anarhiste - este foarte probabil ca reunirea militanţilor anti-NATO să se desfăşoare într-un cadru nocturn, asta ţinând cont de faptul că incinta societăţii Flaros este în permanenţă păzită de o companie privată de bodyguarzi.Probabil conştienţi de faptul că sunt atent monitorizaţi, iar alegerea unei locaţii unice ar putea periclita derularea boicoturilor anunţate prin intermediul site-ului www.contra-doxa.com, anarhiştii au gândit şi o locaţie de rezervă unde să se reunească. Conform surselor noastre, aceasta este aflată în zona Gării de Nord şi este, de asemenea, monitorizată de ofiţeri ai serviciilor de informaţii.
De ce a fost aleasă Flaros?
Potrivit site-ului Flaros SA (
www.flaros.com), compania aleasă de anarhişti pentru a-şi definitiva boicutul are ca obiect de activitate producerea de echipamente textile, în special produse destinate industriei de apărare şi mai ales vânătorilor (n.r. - bocanci militari, huse pentru arme de foc, mănuşi de piele, genţi de vânătoare, centuri folosite de armată, rucsacuri militare etc). Coroborând acest aspect cu modul în care obişnuiesc să se îmbrace anarhiştii la diverse acţiuni de protest (n.r.- haine de camuflaj, bocanci etc) se poate astfel deduce că locul de întâlnire ales nu este întâmplător. De ce spunem acest lucru? Să ne amintim că în urmă cu câteva săptămâni, la graniţa româno-bulgară au fost reţinuţi şase cetăţeni germani asupra cărora au fost depistate mai multe materiale "promoţionale" anti-NATO, inclusiv îmbrăcăminte specifică purtată de anarhişti. Ca atare, se poate presupune că străinii care intenţionează să boicoteze summitul şi-au luat măsuri de precauţie - au abandonat orice materiale/obiecte de vestimentaţie care i-ar putea deconspira şi le-ar îngrădi accesul în România în aceste zile. Astfel, este de presupus că ei, ori omologii lor români au ales Flaros SA ca punct de întâlnire ţinând cont de faptul că locaţia oferă şi posibilitatea de a procura vestimentaţia tradiţională a anarhiştilor.

(material preluat din cotidianul national CURENTUL, www.curentul.ro)


P.S. - Dupa aparitia articolului in cotidianul CURENTUL, serviciile de informatii au organizat o actiune de amploare la sediul Flaros SA, in urma careia au fost retinute si conduse la Sectia 11 Politie 46 de persoane (germani, polonezi, romani etc) care pregateau diverse materiale anti-NATO.
Toto ca o noutate trebuie spus ca site-ul www.contra-doxa.com a fost "parolat" incepand de astazi. Rezultatul: navigatorii nu mai au acces la acest site decat daca dispun de o parola si de un username. Cel mai probabil "parolarea" survine ca urmare a actiunilor intreprinse de serviciile de informatii autohtone.