4 martie 2008

MONEY CHANNEL CONFIRMA CA REALITATEA TV LANSEAZA ZVONURI: VANZAREA F.C. RAPID CATRE FATHI TAHER, MANIPULARE MARCA SOV

După ce în urmă cu câteva săptămâni a eşuat în a cumpăra acţiunile clubului de fotbal FC Rapid, Sorin Ovidiu Vîntu a lansat, ieri după-amiază, pe piaţă, prin intermediul Realitatea TV, o "bombă" care ulterior s-a dovedit o manipulare grosolană facuta prin intermediul unor persoane din cercul sau de afaceri si, indirect al lui George Copos. Anume că George Copos ar fi semnat, vineri seara, cu Griro SA - companie în spatele căreia se află afaceristul sirian Fathi Taher, un memorandum de înţelegere pentru vânzarea a 80% din acţiunile FC Rapid pentru 30 milioane de euro. Conform postului patronat de SOV, informaţia respectivă era certă şi provenea "din surse convergente din mediul de afaceri şi cel sportiv". Confirmată iniţial şi de Gigi Becali (care mai deunăzi susţinea că l-a învăţat pe patronul Ana Holding să nu vândă FC Rapid), informaţia a fost negată de Fathi Taher, de George Copos, dar şi de reputatul jurnalist sportiv Cătălin Tolontan.
De ce a aruncat atunci SOV informaţia pe piaţă? Şi mai ales cine a fost "martorul" despre care postul lui SOV susţinea că a asistat la respectiva tranzacţie?
Răspunsul la prima întrebare e simplu: manipularea de ieri este urmarea faptului că tatăl FNI nu a digerat refuzul recent al lui Copos de a-i vinde FC Rapid.
Cât priveşte raspunsul la cea de-a doua întrebare, surse confidenţiale mi-au destăinuit că "martorul" invocat de Realitatea TV ar fi un anume Alexandru Bunea, personaj care ar fi asistat la intalnirea dintre Taher si Copos si care apoi ar fi lansat informatia cu FC Rapid, de acord cu SOV, la Realitatea TV. Culmea e ca Bunea se potriveste cu portretul robot al "martorului" sub acoperire descris de Realitatea TV ca a furnizat informatia privind vanzarea FC Rapid: este omul care are interese care converg catre mediul de afaceri (prin Fathi Taher si SOV) si cel sportiv (indirect, prin Gigi Becali - s-a grabit sa confirme zvonul privind tranzactia dintre arabul Taher si mogulul eclerelor, Gica Copos : „Mi-a spus Taher că i-a împrumutat 30 de milioane lui Copos, care a pus gaj Rapidul. George vrea să construiască un turn şi are nevoie de mulţi bani. A garantat cu 80% din acţiunile de la Rapid. Dacă nu returnează banii în şase luni, atunci echipa este a lui Taher. Copos a luat bani de la un prieten ca să nu plătească dobândă mare la bancă“). Contactat pentru a comenta informaţia ca el ar fi fost "martorul" Realitatea TV care a lansat zvonul privind vânzarea FC Rapid, Alexandru Bunea a negat orice implicare in aceasta manipulare. "Am fost plecat din ţară", a fost argumentul lui Bunea.
  • Cine este Alexandru Bunea?
Fost secretar de stat in Ministerul transporturilor si co-inculpat - alaturi de Traian Basescu - in dosarul „Flota“ unde i s-au imputat fapte comise in calitate de membru al Consiliului Imputernicitilor Statului de la CNM Petromin SA (în perioada 1 februarie 1991 - 10 august 1992), Alexandru Bunea este in relatii de prietenie si de afaceri cu multimiliardarul Fathi Taher. Alaturi de acesta si de Viorel Hrebenciuc, Bunea a fost implicat in societatea de asigurari AGI Romania, infiintata in 1995 sub numele de Asigurarea Populara Romana (presedintele acestei companii, care in 2003 a castigat un contract de asigurare cu Camera Deputatilor, l-a avut ca presedinte pe Florea Dumitrescu - fost ministru de finante pe vremea lui Ceausescu). Insa Bunea a fost implicat in afaceri si alaturi de Gigi Becali, in compania European Imobiliar Developers SRL, infiintata in 10 martie 2005 cu sediul la Hotelul Marriot. Compania, in prezent disparuta, a fost infiintata in scopul realizarii proiectului imobiliar „Baneasa Town“. In respectiva companie, in afara de Gigi Becali (33,33%) si Alexandru Bunea (33,33%) mai aparea si o anume Gabriela Crainiceanu (33,33%) - fost vicepresedinte al Bankcoop si apropiata a lui Viorel Hrebenciuc (doamna a fost casatorita in trecut cu fiul fostului presedinte de dinainte de ‘89 al BRCE si a mai detinut functia de vicepresedinte la Credit Bank pe vremea cand lucra la cabinetul lui Hrebenciuc pe cand acesta era secretar general al Guvernului. Dansa a mai fost si director general al ANSVM si a fost propusa in 1992 sa faca parte din Biroul Executiv al FSN). In afara acestei afaceri, Bunea aparea actionar si administrator la Bussiness Management & Securities si European Imobiliar Developers SRL, actionar la Contransimex 2000, Contransimex Vest, Clin 99 si Audit Consult, si administrator la Orizont Turism, Petrom Aviation SA (companie din caracatita Petromservice patronata indirect de Sorin Ovidiu Vantu prin intermediul unor off-shore-uri cipriote), Rom Comintex Turism, Griro SA, Laminate SA, Romtur Express si Real Estates Imobiliare SRL. Totodata, trebuie precizat ca Alexandru Bunea a fost unul dintre expertii contabili numiti de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) si reconfirmati de Parchetul General in dosarul devalizarii Bancii Romane de Scont, detinuta pana la prabusire de SOV prin compania Gelsor si condusa de locotenentul lui SOV, Dorulet Nicolaescu (acum recuperat de tatal FNI).

  • Money Channel infirma ZVONURILE lansate de ... Realitatea !!
Pentru a va da seama ca "informatia" lansata de Realitatea TV privind vanzarea FC Rapid a fost o manipulare, iata ce a aparut la ora 18.44, pe celalalt post TV al lui SOV, Money Channel, imediat dupa emisiunea lui Sorin Freciu care l-a avut ca invitat special pe George Copos: "Potrivit unor zvonuri apărute în cursul acestei zile (nota: deci la Realitatea TV; se raspandesc zvonuri!!!), George Copos ar fi semnat vineri, împreună cu Fathi Taher un memorandum pentru vânzarea a 80% din acţiunile Clubului Rapid, în schimbul sumei de 30 de milioane de euro (...) Patronul FC Rapid, George Copos a infirmat astăzi la The Money Channel zvonurile potrivit cărora ar fi încheiat un memorandum pentru vânzarea a 80% din Clubul Rapid către omul de afaceri Fathi Taher".