23 aprilie 2008

INTALNIRE DE TAINA INTRE CRISTIAN DIACONESCU, VASILE BLAGA SI ADRIAN VIDEANU

Luni 31 martie 2008.
Bucuresti. Strada Sofia. Ora 12.22. Cristian Diaconescu (PSD) soseste cu masina sa de serviciu (B-54-SEN). Concomitent, la cativa metri dintr-un autoturism german de culoare visinie coboara Vasile Blaga. Imediat Cristian Diaconescu, cu paltonul pe mana, coboara din autoturism de pe usa din fata dreapta, deschide usa dreapta spate si se urca grabit ca nu cumva sa fie zarit. Soferul sau coboara din masina si, extrem de grabit deschide usa din spate stanga, pe unde se suie extrem de rapid... Vasile Blaga. Imediat masina demareaza in tromba si opreste in apropiere. Mai precis la restaurantul Trattoria Roma, situat langa Televiziunea Romana (in diagonala de BRD Caffe). Vasile Blaga si Cristian Diaconescu coboara din masina si intra in restaurant. In drumul de la masina catre restaurant cei doi schimba cateva cuvinte si zambesc, dar sunt extrem de atenti ca nu cumva sa fie zariti de cineva. La cateva minute dupa intrarea celor doi in restaurant, langa respectivul stabiliment apare si Adrian Videanu, actualul primar general al Capitalei. Intra grabit in acelasi restaurant. Dupa aproximativ 40 de minute de la momentul intrarii lui Blaga si Diaconescu, cel din urma iese din restaurant. Este grabit si vizibil incordat. Se suie in autoturismul de serviciu si dispare ... In jurul orei 14.20 din restaurant ies Vasile Blaga si Adrian Videanu. Cei doi sunt bine dispusi. Discuta in soapta si zambesc...
De remarcat faptul ca cei trei politicieni au fost surprinsi pe pelicula de catre un paparazzi, care a fost concediat de la cotidianul national la care lucra in momentul in care a prezentat la redactie fotografiile "buclucase".
P.S. : La acel moment nimeni nu lua in calcul candidatura lui Cristian Diaconescu din partea PSD la Primaria Generala. Cele mai vehiculat nume pentru a participa in cursa electorala erau Sorin Oprescu si Mariean Vanghelie.

4 aprilie 2008
Bulevardul Kiseleff. Sediul PSD. Anumite persoane influente din PSD sustin ideea ca cel mai bine clasat candidat al partidului la Primaria Generala este ... Cristian Diaconescu (se invoca un sondaj de opinie realizat de PD-L).

11 aprilie 2008
Bulevardul Kiseleff. Sedinta PSD. Fostul partid de guvernamant anunta oficial candidatii sai pentru locale. Cu riscul ca Sorin Oprescu sa demisioneze din partid, "greii" din PSD il nominalizeaza la Primaria Generala pe ... Cristian Diaconescu. Ion Iliescu iese de la sdinta extrem de tacut si se abtine sa faca declaratii. Este clar ca are habar de "lucratura". Dupa anuntul PSD, analistii catalogheaza candidatura lui Diaconescu drept una "surpriza", cunoscandu-se faptul ca singurul candidat social-democrat in stare sa-l infranga pe Blaga este Oprescu.

15 aprilie 2008
Invitat la emisiunea "Vorbe Grele" (Antena2) - moderata de Victor Ciutacu, senatorul PSD, Sorin Oprescu, dezvaluie ca va candida ca independent la Primaria Capitalei si ca isi va da demisia din PSD. "Eu am pus o singura intrebare partidului din care fac parte: <>, dar nu mi-a raspuns nimeni. Nu mi-a explicat nimeni nimic si asta doare foarte tare", declara deputatul PSD. Prezent si el la emisiune, Liviu Negoita (PD-L), primarul sectorului 3, s-a aratat increzator in sansele lui Vasile Blaga pentru Primaria Capitalei, desi stia din sondajele (inclusiv din cele comandate de PD-L) ca Oprescu este cel mai bine clasat candidat in preferintele bucurestenilor si l-ar bate pe "Buldog" din primul tur: "Sunt convins ca Vasile Blaga va castiga alegerile".

21 aprilie 2008
Sorin Oprescu isi da demisia din toate funcţiile pe care le deţinea în PSD. Liderii social-democraţi sunt vizibil deranjaţi de decizia acestuia de a candida ca independent la Primăria Capitalei. Miron Mitrea, şeful de campanie al PSD declara pentru presa că pentru social-democrati este o "situatie stranie" pe care vor încerca "să o manevreze cu maximum de eficienţă".
Un sondaj realizat de Institutul Gallup in perioada 17-19 aprilie, arata ca bătălia finală pentru Bucureşti s-ar da între Oprescu şi Vasile Blaga (PDL), cotaţi cu 34%, respectiv 17% din intenţia de vot. Sondajul ii credita pe ceilalti candidati la fotoliul de primar general cu urmatoarele sanse: Cristian Diaconescu (PSD) si Cozmin Guşă (PIN) - ambii cu cate 10% din voturi, Ludovic Orban (PNL) - 6% (în condiţiile în care, la nivelul electoratului PNL, Diaconescu şi Oprescu ar fi votaţi în proporţie de câte 23%, iar candidatul liberal doar de 18%).
Oprescu anunta că a strâns semnăturile necesare şi îşi va depune candidatura ca independent marţi, 23 aprilie 2008, în ultima zi de înscriere în cursă.

23 aprilie 2008
Sorin Oprescu isi depune candidatura la Biroul Electoral Municipal. Surpriza: candidatura doctorului este respinsa, pe motiv ca din cele 40.420 de semnături de susţinere depuse, 4.982 nu au fost considerate valabile (pentru validarea candidaturii ar fi fost nevoie de 35.803 semnaturi, iar BEM i-a validat doar 35.438 de semnaturi). BEM si-a motivat decizia prin faptul ca semnăturile invalidate nu aveau ataşate seria şi numărul cărţii de identitate al semnatarilor, ci doar codul numeric personal al acestora.
Anumiti lideri politici ies la rampa si declara ca se aşteptau la respingerea candidaturii lui Oprescu (sac!!!).
"De ieri-seară (n.n. - 22 aprilie) începuse să se cristalizeze ideea foarte clară că vor să-l oprească pe Oprescu şi credeţi-mă că nu am elemente de paranoia. Pe cine am supărat? L-am supărat cumva pe domnul Geoană? I-am supărat pe liderii celorlalte partide? De ce să le fie frică de Sorin Oprescu? Pentru că sondajele de opinie, mai toate, arată că sunt cu 20 de puncte deasupra celorlalţi candidaţi?, declara Oprescu dupa ce a aflat decizia BEM.

Chiar asa... Cine are interesul sa blocheze candidatura lui Sorin Oprescu? Oare ce au discutat Blaga, Diaconescu si Videanu la Restaurantul Trattoria Roma in data de 31 martie? Are legatura nominalizarea lui Diaconescu cu respectiva intalnire de taina? Este Cristian Diaconescu partas la complotul impotriva lui Oprescu? A fost cumva Diaconescu santajat sa candideze? Sacrificarea lui Oprescu reprezinta un targ PSD - PD-L, tinand cont de dosarele penale ale "greilor" social-democrati?
Si inca ceva: oare cine detine fotografiile care dezvaluie intalnirea de taina intre Diaconescu si tandemul Blaga - Videanu?


6 comentarii:

Anonim spunea...

Am zis intotdeauna ca legaturile mafiotice trans-partinice guverneaza Romania. Interesele financiare dicteaza peste tot in lume in politica.
"Scenariul" e bun, rezultatele se vad, singura problema e : cine a facut pozele/inregistrarea si unde sunt ?
Fiindca daca nu mai sunt...e degeaba. Noi ramanem cu comentariile, ei cu puterea.

Someone spunea...

Ovidiu, mah, pozele pot fi publicate pe net mintenaş, de când cu web 2.0 nu mai există controlul informaţiilor. Să le publice. Dacă nu vrea el, fă-o tu. Dacă nu vrei tu, dă-mi mie un semn :-)

OZARA spunea...

Pentru SOMONE: Stimabile. Pozele exista. Ele au fost facute de un coleg fotoreporter, binecunoscut in breasla jurnalistilor. Actualmente copii ale acestor poze stau la naftalina. Vor aparea insa in aceasta campanie. Rabdare si tutun..::))

john doe spunea...

Bine te-a mai botezat Basescu...

Anonim spunea...

interesant

ultima zi de inscriere a fost marti 22 aprilie 2008

Catalin Stochita
www.catalinstochita.blogspot.ro
catalin_stochita@yahoo.com

Anonim spunea...

sant curios daca te ai uitat vreodata in oglinda?arati ca un rahat,ai reusit sa furi in tara asta fara numar alaturi de descreieratul tau de sef de partid,cred ca a venit timpul sa da ti socoteala dl fata de cur.