19 decembrie 2007

ORBAN FILAT DE UM 0215?

Cazul Orban incepe sa puta. Este exact ca si in cazul Mailat. Macel mediatic. Identic. Adica avem deja un vinovat fara sa existe o ancheta, ori un verdict definitiv si irevocabil. Asta-i realitatea. Am stat si am analizat atent cum a ajuns informatia cu accidentul lui Orban in presa. Ei bine, de pe ... un blog. De pe blogul lui GRAMO, fost colaborator la Hot News si sot de una bucata angajata la "Cotidianul" lui SOV (vezi foto), care publicase stirea inca de duminica (16.12.2007)! Asa se explica de ce stirea de pe blogul lui GRAMO a fost preluata de deontologii lui Turcescu de la "Cotidianul" si apoi de confratii lor tatulici de la "Realitatea". Care tatulici au prezentat la 3 zile dupa accident si una bucata filmuletz primit de la un amator prin intermediul cotidianului "Ziarul" (care nu a prezentat pe site-ul sau filmuletul original, ci una bucata copie de pe YouTube!!!). Interesant circuitul informatiilor in natura. Insa si mai interesant e filmuletul propriu-zis! Am zis si mai devreme, in postarea anterioara: Doamne ce profesionist a realizat filmul! Cu sharf, cu cadre pe personaje, cu alea-alea... Meserias mare "amatorul" ala cu limbaj baietas de cartier. Mi-a dat dreptate si Ion Cristoiu la "Sinteza Zilei". Numai ca acum cinci minute, cand tocmai ii laudam profesionalismul cameramanului amator si imi puneam cu totul si cu totul alte intrebari si faceam varii scenarii, Victor Ciutacu a aruncat o bomba in emisiunea "Sinteza Zilei" a lui Mihai Gadea (Antena 3). Cica filmuletul de la "Realitatea" lui SOV a fost realizat dintr-o cladire situata vizavi de locul accidentului. Care cladire - zice tot Ciutacu - ar fi o banca. Si care banca era inchisa duminica, atunci cand s-a intamplat accidentul. Si a mai zis Ciutacu una buna: l-a intrebat public pe ministrul MIRA, Cristian David (fost Troaca), daca nu cumva Orban a fost filmat de baietii de la fosta UM 0215 (actuala DGIPI)... Ops! Doare rau!
P.S.: Acum sa nu intelegeti ca-i iau partea lui Orban. N-am niciun interes sa-l apar. Categoric nu! Chiar am zis mai devreme ca Orban a fost lipsit de cohones atunci cand a ezitat sa faca public faptul ca a avut un accident rutier. Iar pentru faptul ca a fost lipsit de cohones si a ezitat sa isi asume paternitatea accidentului, ar trebui sa renunte la functia pe care o are. Ca eu vreau demnitari cu cohones! Insa pana si-o da Orban demisia (desi nu cred ca o va face) nu pot sa nu observ ca ceva e putred in Danemarca si ca totul seamana a manipulare si multa candoare... Cam asa zicea Vantu acu ceva vreme, nu?

ORBAN, ACCIDENTUL SI "REALITATEA"

Deontologii lui Vantu de la Realitatea si-a gasit un subiect de presa "exploziv": ministrul Ludovic Orban. Accidentul in care a fost implicat ministrul liberal a luat astazi o amploare extraordinara pe postul "mosit" de SOV din banii de la FNI. Si asta datorita filmuletului intrat in posesia ziarului "Ziarul" (la care este actionar dinamovistul Vasile Turcu) si transferat (intamplator!) la "Realitatea".
Desigur ca Orban a procedat incorect dupa savarsirea accidentului. In mod normal trebuia sa se duca dracului imediat la Politie, sa declare accidentul si sa ceara sa i se recolteze probe de sange pentru a demonstra ca nu a drojdit nimic. Apoi, cand a fost intervievat de presa trebuia sa aiba cohones si sa recunoasca ca a fost implicat intr-un accident. Ar fi avut de castigat mai ales ca nu abuzase nici de girofar, nici de SPP, ci s-a comportat ca un cetatean oarecare. Faptul ca nu a facut toate aceste lucruri il costa acum.
Insa mi se pare imoral ce face Realitatea: cheama tot felul de neaveniti, de deontologi, de oameni care au bube cu carul, ca sa sara la beregata lui Orban precum minerii in 13-15 iunie la studentii care protestau in Piata Universitatii. Ca om de presa care mai stie (inca!) culisele manipularii imi e tot mai clar ca cineva nu-l iubeste pe Orban. Va las pe dumneavoastra sa ghiciti cine.
P.S. Apropo de profesionalismul celor de la Realitatea. Cu ocazia prezentarii accidentului in care a fost implicat Ludovic Orban, deontologii platiti de SOV cu lefuri de boieri au realizat si un filmulet referitor la diverse accidente in care au fost implicati demnitari. M-a mirat ca pe lista maharilor care au produs accidente de circulatie si au scapat de pedeapsa nu a fost inclus si fostul procuror general al PNA, Ioan Amarie, care in anul 1994 a accidentat mortal, in orasul Dorohoi, o femeie (Maria Balinisteanu, care traversa o strada tinandu-si de mana copilul).
Cat priveste filmuletul care "dovedeste" vinovatia lui Orban, va invit sa-l vizionati. Profesionist "amatorul" ala care a realizat filmarea si le-a predat-o (pe cati bani si de ce lor si nu direct celor din trustul lui SOV?) colegilor de la "Ziarul". Le are baiatu' respectiv cu sharful, cu zoomul pe personaje, cu data, cu ora... Hehehehe!