11 decembrie 2007

Dan Iosif nu a murit de cancer pulmonar

Potrivit certificatului de deces al lui Dan Iosif, decedat, potrivit variantei oficiale si vehiculate pana acum de cancer pulmonar, senatorul PSD a murit, de fapt, de cancer renal. Potrivit blogului jurnalistului Andrei Badin, care publica o copie a certificatului de deces, documentul nu a fost semnat de medicul curant al decedatului.

- Moartea lui Dan Iosif a costat statul roman 119.000 de euro
- Dan Iosif, pe ultimul drum
- Dan Iosif a murit in Siberia

Mai mult, exista semne de intrebare legate de activitatea clinicii din vestul Siberiei, unde Dan Iosif s-a internat pentru a-si trata cancerul. Clinica Virus de la 20 de kilometri de Novosibirsk, in vestul Siberiei, este cunoscuta ca o clinica speciala ruseasca.

Se spune despre ea ca este una din unitatile speciale militare rusesti. De fapt, asa cum ii indica si numele, este vorba de "The Vector State Research Center of Virology and Biotechnology", adica un institut special de cercetari. Potrivit paginii de internet a clinicii, scopul stiintific al stabilimentului medical este studierea infectiilor patogene pentru a lupta impotriva bolilor si pentru a oferi imunitate biologica oricarui cetatean al Rusiei. Informatii interesante despre clinica din Siberia sunt oferite si de site-ul Global Security.

Astfel, oficialii americani stiau despre Vector ca este "implicata in dezvoltarea armelor biologice" si figureaza la loc de cinste in sectiunea "arme de distrugere in masa".
Potrivit Global Security, in 1998, Iranul a "curtat" clinica ruseasca propunandu-le oamenilor de stiinta de acolo sa coopereze pentru imbunatatirea capacitatilor biologice ale Teheranului. Din descrierile activitatilor clinicii reiese clar ca cercetarile de acolo sunt folosite in scop militar. Nefiind un institut medical deschis publicului larg, intrebarea care se pune este "Ce cauta Dan Iosif acolo?".

Niciun comentariu: